seo voor lhic

LHIC


Het hondenplatform van Nederland

Op deze website vind je informatie over alle raszuivere hondenrassen en kruisingen. Leer meer over uw favoriete hondenras door onze uitgebreide lijst met hondenrasprofielen te bekijken, dit zijn er inmiddels meer dan 350! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Boomer, Australische Herder of de Duitse Herder. We schetsen de basisprincipes van hondenrassen en geven u een idee van wat u moet weten voordat u een nieuwe hond mee naar huis neemt - alles van de geschiedenis van uw favoriete ras tot algemene gezondheidsproblemen en hoe ze normaal gesproken graag leven.

De klantvraag

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we met het meest belangrijke zoekwoorden zoals “rustige hondenrassen”, “hondenrassen” etcetera in de top 3 van de organische resultaten in Google komen?

De oplossing

Een kwalitatief linkprofiel speelt een grote rol in je uiteindelijke Google positie. Samen met de opdrachtgever hebben we allereerst de huidige situatie in kaart gebracht. Toen bleek dat de on-site optimalisatie er goed uitzag hebben we geadviseerd om linkbuilding in te gaan zetten.

Het resultaat

Met de inzet van kwalitatieve linkbuilding hebben we er mede voor gezorgd dat de website van het LHIC hedendaags meer dan 150 top 3 posities heeft in de organische zoekresultaten van Google. Dit zorgt momenteel voor meer dan 30 duizend bezoekers per maand, en groeiende!

Goed scoren in Google

Op competitieve zoektermen is het lastig scoren in de hogere regionen van Google. Toch slaagt de website van het LHIC hier goed in. Onder meer dankzij de linkbuilding dienstverlening van Kim Schievink, die duidelijk zijn vruchten afwerpt. “Hoe hoger je in de zoekmachine komt, hoe meer hondenliefhebbers je weten te bereiken!”

Top 3 posities in Google

Toen de website online stond waren de posities nog dramatisch, de meeste zoekwoorden stonden op pagina 3 - 4 en verder. Inmiddels is het LHIC flink gestegen. “Het afgelopen jaar zitten we in Google flink in de lift en ranken we over de gehele linie rond positie 3. Dat maakt in de praktijk een flink verschil voor ons ten opzichte van de eerdere situatie.”

Keywords Nulmeting in Google Na inzet linkbuilding
puppypakket 43 3
rustige hondenrassen 56 2
gezonde hondenrassen 27 3


Investeren in linkbuilding

Met kwalitatieve linkbuilding zorg je ervoor dat je algehele Google posities verbeteren. Dat is niet zo vreemd. Want door kwalitatieve linkbuilding zal Google je website als een autoriteit gaan zien.

In bovenstaande grafiek is te zien dat linkbuilding ervoor zorgt dat er over de hele linie meer bezoekers op de website terechtkomen.

Dat is niet zo vreemd. Want daar waar bijna niemand verder kijkt dan de eerste pagina van de zoekresultaten, hebben de bovenste 3 resultaten een aanzienlijk hogere doorklikratio.