linkbuilding

Adverteren in Google


Wil je adverteren in Google?

Wil je snel meer bezoekers op je website of webshop? Dan is adverteren in Google een goede oplossing. De vindbaarheid verbeteren van je website of webshop aan de linkerkant van Google duurt vaak 2-3 maanden. Kun jij niet zo lang wachten? Met het adverteren in Google kun je al binnen een uur in de zoekresultaten van Google staan. Zo profiteer je snel van meer bezoekers en potentiële klanten.

Hoe werkt het?

Het advertentiesysteem waarmee Google werkt het Google AdWords. In Google AdWords stel je in wanneer jouw advertenties moeten worden getoond (bijvoorbeeld als een bezoeker woonachtig is in Amsterdam en zoekt op ‘schilder’). Het voordeel is dat jouw advertenties alleen worden getoond aan jouw doelgroep. Je betaalt per klik maar je kunt zelf aangeven wat je maximaal per dag kwijt wilt zijn. Uiteraard adviseren we je over het bedrag, maar je weet in ieder geval zeker dat je nooit meer kwijt bent dan verwacht. Daarnaast kun je in Google AdWords meten hoeveel reacties je hebt naar aanleiding van je advertenties.

Stel: er klikken 10 mensen op je advertentie (a 70 cent per klik). Van die 10 mensen doet eentje een aankoop. Deze conversie kost je dus € 7,-. Maar de aankoop levert je ruim € 40,- op. Met een winst van € 33,- verdient de advertentiecampagne zich dus ruimschoots terug. Op dat moment kun je beslissen om je dagbudget te verhogen.

Zelf Google AdWords instellen

Google AdWords is een van de meest ingewikkelde onlinemarketingmethodes. Er zit een gecompliceerd systeem achter en er is kennis en ervaring nodig om het goed in te stellen. Voor het beheren van Google AdWords geeft Google online examens uit zodat bedrijven hun kennis kunnen testen en uitbreiden. Om de meeste winst (en de laagste) investering uit Google AdWords te halen kun je daardoor het best een bedrijf inschakelen die ervaring heeft met het systeem.

Alles is meetbaar: waar je bezoekers op zoeken, waar ze wonen, hoe lang ze op de website blijven, welke pagina’s ze bezoeken, wanneer ze de website verlaten, etc.

 Alles wat meetbaar is, is ook te verbeteren!
 Je betaalt alleen per klik
 Met een dagbudget betaal je nooit meer dan je wilt
 Je kunt concreet meten wat je campagne oplevert
 Een AdWordscampagne kan altijd rendabel draaien